Spanien, Navaluenga


Indtil dette skønne par åbnede hotel, levede han "et dobbeltliv". I hverdagene arbejdede han som salgsdirektør hos AirFrance i Madrid og i weekender og ferier drev han en lille rideskole i Navaluenga. Hun derimod kendte absolut intet til heste og var ikke specielt interesseret i livet på landet, da de lærte hinanden at kende, men efterhånden som hun også tilbragte weekender og ferier i Navaluengala, begyndte hun at sætte mere og mere pris på det. 

Og en dag, da de efter et par ugers ferie, var ved at pakke sammen for at tage tilbage til Madrid, opstod ideen om at starte et hotel i forbindelse med rideskolen. Deres idé var at arbejde meget i weekenden, hvor der typisk er mange gæster fra Madrid og derefter slappe af, ride og spille golf resten af ugen.

Det var teorien, men den holdt bare ikke i praksis! For når der ikke er gæster, er der jo regnskaber, indkøb, salgsaktiviteter m.m., så de har ikke haft tid til at kede sig.

De har valgt Navaluenga fordi:

-  Det ligger tæt på Madrid, så det er let at komme dertil

-  Der er et mikro-klima, som gør, at man kan nyde naturen året rundt

-  Der er smuk natur med sø, flod, marker, skove og bjerge

-  Man kan ride, gå, cykle, bade, sejle, spille golf

-  Det er et af de bedste steder i Spanien for at kigge på stjerner

-  Det ligger mellem ½ og 1½ times kørsel fra 5 UNESCOS World Heritage Sites (Toledo, Salamanca, Avila, Segovia og El Escorial)

-  Man kan sove med rigtig dyne selv midt om sommeren, når dagstemperaturen er over 30 grader

Derfor åbnede de i 2011 midt i det rigtige autentiske Spanien, 100 km vest for Madrid, et lille dansk/spansk hotel. Hotellet ligger midt  i smuk natur med bjerge, skov, marker, sø og flod lidt udenfor landsbyen Navaluenga, hvor der året rundt er rig mulighed for at dyrke aktiviteter som blandt andet golf, ridning, vandre-, cykel- og sejlture, kajak, fugle- og stjerneobservation.

Det lille hotel har 12 behagelige og veludstyrede værelser, bibliotek med pejs og bar/restaurant. Morgenmadsbuffeten byder bl.a. på frisklagte æg fra egen hønsegård, og til aften serverer restauranten, ganske uden prætentioner, et lille udvalg af spansk-danske retter og helt egne specialiteter, ofte med ingredienser fra egen økologisk køkkenhave.

Der er taget højde for bæredygtighed i indretningen og driften, dog uden at gå på kompromis med komfort og velvære. Der er derfor både økologisk linned, sparepærer og solpaneler, men ogsaa air condition, wifi og fladskærme med integreret dvd-afspiller for blot at nævne et par eksempler.

Indretningen kan betegnes som ”agro-chic”, idet brugen af enkle, rustikke materialer som jern, træ, cement og læder, der diskret leder tankerne hen paa den nærliggende hesteverden, kombineres med designikoner som Stelton-kander, Butterfly- og Condessa-stole.

Dette par har efter adskillige år i rejsebranchen, skabt et hotel som de selv ville have lyst til at bo på – afslappet, behageligt og med velvære i højsædet. Der tales dansk, spansk, engelsk og fransk, og kæledyr - fra kanariefugle til en hest – er velkomne.

Priser

Pris kr. 1020 pr nat for dobbeltværelse med "rain shower" - bruser og  terasse (fredag og lørdag). 

Pr uge kr. 7140 for en uge dvs. 3570 pr. person i dobbeltværelse ekskl morgenmad.

Ønsker du et dobbeltværelse med have (25 kvm) og badekar med hydromassage koster det 1160 pr. nat

Kr. 8120  for  en uge hvilket bliver kr. 4060 pr. person i delt dobbeltværelse eksklusive morgenmad.

Flyv til Madrid og lej en bil der eller tag bussen til destinationen. Du kan naturligvis også blive hentet, hvilket koster 150 euro (cirka 1120 kr. for en retur). Der er 1½ times kørsel hver vej. Du kan leje en bil for mellem 120 og 170 euro.