Andalusien (Spanien) 2024

28. september  til 5. oktober 2024 (8 dage 7 nætter). 

Afslapning i citrusplantagen, besøg i smukke hvide byer, vandring (hvis du har lyst til det) m.m. Der er mange muligheder på denne tur.

Morgenmad med hjemmebagte boller, frugt fra stedets plantage, hjemmelavet marmelade m.m. Vi skal have et godt morgenmåltid, inden vi begiver os ud på dagens tur.
Vi skal nyde den lækre mad på stedet og vi skal sidde i citronplantagen og lade os "bedøve" af citrusduften, gå små ture, sidde og kigge ud over bjergene og nyde et glas vin, snakke og nyde det sociale samvær (men selvfølgelig er det også muligt at trække sig tilbage og nyde en stille stund alene).

Vi kan højst være 4 deltagere + mig. 

Der er billige flybilletter hertil med Ryanair til Malaga og en billet kan også fås meget billigt ved andre selskaber ved at bestille i god tid. På denne tur korrigerer jeg, således at man kan følges, hvis man kommer fra samme landsdel og således at næsten alle ankommer samtidig til lufthavnen, hvor jeg har lejet bil, så vi kan komme til Alora. Rejser du fra Aalborg/Billund kan vi følges.

I Andalusien skal vi opholde os i 8 dage, hvor vi oplever en masse og hvor der er plads til forskelligheder og også til at tage en hjemmedag og blot nyde at slappe af. Vi beslutter hvad vi vil opleve dernede, men jeg vil rigtig gerne opleve klosteret på El Hacho bjerget og enten Mijas, eller Ronda. 


7 overnatninger på delt dobbeltværelse med to senge eller dobbeltseng (hvis I er et par) inkl. halvpension, leje af bil, brændstof til udflugter, rundvisning i citronplantagen samt bidrag til Rejsegarantifonden kr. 5998. 

Flybillet. Du kan sagtens nøjes med håndbagage, da der kan vaskes på stedet.

Spørgsmål og tilmelding til turen på Lillian[at]rejsenfordig[dot]dk eller på mobil 70225193.

Lidt om stedet og Tina
Hvis man har en drøm og gerne vil udleve den, skal man ikke ladet noget stoppe den, er Tina`s motto.

Tina er 46 år og kommer fra København er er nu den glade ejer af en 23.000 m2 økologisk citrusfarm, der er belliggende uden for en lille tyspisk spansk landsby med hvidkalkede huse og smalle brostensgader. Her findes masser af små tapas barer. Stedet er belliggende 40 minutters kørsel fra Malaga.

Tina nyder hverdagene med lange rideture langs floden og "gennem" olivenplantagerne og citrusplantagerne. Hun nyder også at lave hjemmelavet citrusmarmelade til gæsterne på sit Bed & Breakfast. Hun bor sammen med Martin og deres lille datter Clara.

Her er ingen stress og jag og du vil føle roen falde over dig, lige så snart du ankommer. Her er en fantastisk udsigt over området med bjergene i baggrunden og floden der løber i udkanten af grunden. Her kan du sidde med et glas vin og "blot" nyde at være til. Her er heste, hunde, katte og høns, så det er en fordel at du er glad for dyr og at du har et afslappet forhold til at de er omkring dig.

Foruden de 900 citrontræer er her også 60 oliventræer, som forsyner stedet med økologisk olivenolie. Her er er også en økologisk køkkenhave, og årstidens grønsager bruges i madlavningen hos Tina. Er du vegetar er det også muligt med vegetarkost.

Frokost 15 euro (hvis du ikke vil med ud og opleve, men hellere vil nyde en dag derhjemme.

Stedet er rigt på fugleliv og andet dyreliv og her gøres meget for at holde området så naturligt som muligt for dyrene. Der anvendes solengergi til opvarmning af vand og øko-venlige teknikker til vanding af den store citronlund.

Hvad enten du er til afslapning og nyder du fuglesang og stilhed med en god bog eller du gerne vil ud og opleve en masse, vil du absolut synes om Tinas`s Bed and Breakfast, som ligger tæt på mange seværdigheder. Her er også pool. Temperaturer i oktober er gennemsnitlig 25 grader.

Der er også mulighed for tilkøb af rideture, hvis du ønsker at opleve den smukke natur fra hesteryg.

Forslag til seværdigheder og udflugter:
Vandring på Caminito del Rey (kongestien).

El Chorro - her findes den mest imponerende kløft.

Ronda - de smukke broer og Spaniens ældste tyrefægtningsarena

Malaga

Mijas (æselbyen)

Gibraltar 

Alora - Smuk hvid by med smalle snoede gader og en meget smuk kirke (Iglesia de Encarnacion). Byen har ca. 15000 indbyggere.

Tæt på destinationen ligger det kendte El Chorro og Caminita del Rey (kongestien), som nu igen er åbent for offentligheden i en sikret udgave. I mange turistbøger står El Chorro og Caminita som en af top 20 steder i verden, man bør opleve. Denne del af Spanien indeholder utrolig smuk natur, lige fra ruinerne af Bobastra, engang en Mosarabe by bestående af 2.000 mennesker, til de dramatiske, stejle klipper som udgør El Chorro samt de flotte bjergformationer ved El Torcal National Park.

 Fra destinationen kan du gå op til El Hacho, bjerget med udsigt over Alora. Derfra kan man se hele dalen og bjergene i horisonten. Nord for ligger El Chorro, Bobastra og søerne, så man kan selv vælge, om det skal være en let tur rundt om søerne eller de mere udfordrende ture omkring El Chorro. Lidt længere væk ændres naturen radikalt; mod syd ligger Sierra de Mijas, mod øst ligger store skovområder, og mod vest ligger bjergene, Sierra de las Nieves.

 Specifikke hiking ture

 Pico del Concento

 Man går op til toppen af Pico del Convento med utrolig panorama udsigt over floden og El Chorro kløften. Turen er ca. 5 km, tager ca. 2 timer, og der ligger en fin restaurant, El Mirador, hvor man kan spise frokost på vejen med en smuk udsigt.

 El Hacho Pizarra

 Fantastisk udsigt på turen, ca. 8 km, forvent 3-4 timer til turen.

 Carratraca – Sierra Blanquilla

 En tur i området omkring byen Carratraca, en af de mere lette ture igennem dale, hvor der ofte er skygge og nemt terræn, dog er der områder, hvor det er hårdt. Turen er ca. 6 km og tager 3 timer