Italien, Toscana, Mugello

Værtinden er 46 år og stammer fra Sønderjylland. Hun var 21 år, da hun rejste til Firenze for første gang. Det var meningen, at hun ”kun” skulle bo der et år, men hun er der stadig :-)

Hun er uddannet kunsthistoriker (mag.art), men har måttet erkende at hun bestemt ikke er den eneste med den uddannelse i Italien. Derfor blev hun nødt til at “opfinde” en ny beskæftigelse og hun startede for 6 år siden et lille formidlingsbureau, hvor hun formidler ferieboliger til danskere.

For 10 år siden flyttede hun ind på en gård og har lige siden puslet med ideen om at lave et B&B. 

Hun bor sammen med sin hun Mimmo, som er en glad labrador.

Mugello området hvor de bor, er et utrolig smukt område med mange muligheder for friluftsaktiviteter. Der findes utallige trekkingruter i området, på søen Bilancino kan man sejle i kano og kajak, der findes en berømt golfbane i Scarperia. Det er samtidig også et godt udgangspunkt for at besøge Firenze (22 km), da der både går bus og tog fra Vaglia (5 minutters kørsel) 

Dobbeltværelse med dobbelseng eller to senge (privat bad) pris kr. 587 inkl. morgenmad. Kr. 1998 kr. pr person pr uge. Hvis aftensmad ønskes, er prisen kr. 3298 inkl. vin. Ønskes dobbeltværelset med dobbeltseng og eget bad som enkeltværelse er prisen 4198 pr. person for en uge inkl. morgenmad og aftensmad.

Familieværelset består af to værelser, et med dobbeltseng og et med to enkeltsenge og delt badeværelse. Pris kr. 875 incl. morgenmad.

Morgenmaden serveres enten i haven eller indendørs. Efter aftale kan der også arrangeres frokost (15  euro) og aftensmad (enkel tre retters menu til 25 euro inkl. husets vin). 

Der er en stor have til huset samt en lille sø/flod, hvor man kan bade. 

Du får naturligvis gode tips om seværdigheder i området samt om Firenze, hvor værtinden har boet en del år.

Hvis I flyver til Toscana og ikke ønsker at leje en bil er også mulighed for at blive hentet af Sofie i lufthavnen i Firenze (35 euro pr. vej - 35 minutter hver vej), Bologna (50 euro pr. vej - en times kørsel hver vej). Men ellers så er der offentlige transportmidler næsten lige til destinationen (1 km derfra). Sofie henter gerne, så I er fri for at slæbe bagagen).

Du kan også vælge at spise aftensmad inde i Firenze, hvis du alligevel er derinde (40 minutters kørsel med bus). Sidste bus går tilbage kl. 22:30.

Fra destinationen går der bus til flere spændende byer i området, bla. til byen Scarperia og Borgo San Lorenzo. Førstnævnte er kendt for sine utrolig flotte knive, som findes i utrolige afskygninger. 

Da vi besøgte stedet, tilbragte vi en dag i Firenze og en i Lucca. Det kan varmt anbefales.