Frankrig - i regionen Centre-Val de Loire

Slot i Frankrig

3 timers kørsel syd for Paris og 15 minutter nord for Argenton-sur-Creuse, Frankrig  ligger der et slot. Ikke et færdigt slot til beboelse, men et fint gammelt slot, der er købt af et dansk ægtepar, som modigt er gået i gang med restaureringen.  Parret er henholdsvis guldsmed og ingeniør og forelskede sig i slottet for 5 år siden.

Slottet er bygget i år 1890 ovenpå ruinerne af det gamle chateau, hvis historie går helt tilbage til 1400 tallet. Der er stadig et vandtårn, en stor vinkælder og en iskælder tilbage fra det store slot.

Vi boede i forvalterboligen, da vi overnattede der på vores tur fra Sydfrankrig og hjem og vi havde en hel vidunderlig overnatning. Ikke blot blev vi hjerteligt modtaget og beværtet med god kaffe og de lækreste kager, som blev indtaget under den store gamle lysekrone med stearinlys og ild i det store ildsted på slottet, men vi fik også en rundvisning på slottet og fik fortalt om slottets historie og alle de spændende planer for slottets fremtid.

Den dejlige slotspark som omgiver slottet, gik jeg også en lille tur i og på plænen stod der små siddegrupper, hvor man kunne sidde i fred og ro og fordybe sig i en god bog eller blot sidde og nyde stilheden og det at være til.

Der er 2 dobbeltværelse med dobbeltseng i annekset på stedet med fælles toilet og bad og en meget lille men hyggelig stue med sovesofa og bord.  Her står der også kogekande, så man kan lave kaffe eller te.

Vi fik også vandret en tur i de skønne omgivelser. 5 minutter så var vi nede ved floden, vandfaldet og den gamle mølle. Ved floden stod der stod et ungt par og skulle fange deres aftensmad. Et meget fredfyldt sted.

5 km fra slottet ligger der et naturreservat, hvortil der kommer i hundredevis af fugle. Der er bygget overdækkede små huse, hvorfra man kan iagttage fuglene, uden at de kan se en. Her er hundredevis af traner om foråret og efteråret og Purple Heron (lilla trane) yngler med 38 par og der findes kun 100 pr. i hele Europa.

Hver den 29. i måneden holdes der et stort marked, hvortil man valfarter i 1000-vis. (er den 29. en søndag, holdes markedet i stedet om mandagen). På markedet er der ALT. Her kan man gå på opdagelse og være heldig at gøre gode/spændende fund til kun et par euro eller deromkring. Markedet har været afholdt siden 1400 tallet og er det største udendørs marked i Frankrig. 

Er du "til historie" bør du besøge Oradur sur Glane. Den 10 juni 1944 udslettede nazister hele denne landsby som hævn for at modstandsbevægelsenhavde taget en tysk officer til fange. Kun 4 mænd og en lille dreng undslap, resten af byens indbyggere, 642 ialt blev brutalt myrdet og byen blev brændt ned. Nu står den som et mindesmærke over de døde. Man kan se symaskiner, møbler, cykler og biler som ikke brændte men som stadig ligger i husene og i gaderne.

Der er også mulighed for at besøge en spændende zoologisk have med sjældne dyr.

Pris for overnatning 98 euro for 2 personer i dobbeltværelse (dobbeltseng). Familieværelse for 3 personer 120 euro. Morgenmad kr. 10 euro pr. person og består af kaffe/te, æg, brød, ost, marmelade og yoghurt . Minimum 3 overnatninger.