Frankrig

Stort hus ved foden af Pyrenæerne

Et rigtig rart dansk par, som jeg har besøgt, ejer dette skønne hus ved foden af Pyrenæerne. De har rejst overalt i verden, så snart de har haft mulighed for det, men fandt deres "lille paradis" ved foden af Pyrenæerne.

For mange år siden opstod ønsket om et 2. hjem i en anderledes kultur. Indien var deres første valg, da de har flere indiske sponsorbørn, som de jævnligt besøger. Det viste sig dog hurtigt, at bureaukratiet i Indien var for besværligt at navigere i, så valget faldt derefter på Frankrig, som de også holder meget af. Deres ønske var at finde et hus i en lille landsby, hvor alle kender hinanden og hvor stemningen var god.  
 
De har aldrig fortrudt at valget faldt på den lille autentiske middelalderlandsby, som ligger ved foden af Pyrenæerne. Her er alle deres drømme om et fransk hjem opfyldt.  Huset er 300 år gammelt og ligger lige midt i landsbyen i en lille gade, hvor naboerne er hjertelige, åbne og hjælpsomme. 

Deres smukke hus er et 300 år gammelt stenhus, som ligger i en lille gade i landsbyens centrum. Det er 300 m2 i 3 etager med en ugenert tagterrasse på 28 m2. Der hører en garage til huset, hvor der står nye cykler til fri afbenyttelse. Der er sovepladser til 8-10 personer. Da huset har meget tykke stenmure, er det et behageligt sted at bo, selv på meget varme dage.

Stueplan Stort veludstyret køkken med spisebord, nyt komfur med gasblus og el-ovn, opvaskemaskine, køleskab med lille fryser og mikrobølgeovn. Bryggers med vaskemaskine. Badeværelse med toilet og brusekabine.

1. sal Stor stue med pejs m. glaslåge, tre sofagrupper, spisebord, radio med cd-afspiller, TV og DVD. To store soveværelser. Det ene med 2 styk 3/4 senge og en sofagruppe, så værelset kan benyttes som både soveværelse og stue. Det andet værelse har 2 gode brede senge.

2. sal Repos med “bibliotek”, som har mange DVD-film og danske bøger. 2 soveværelser, hver med to gode brede senge. Badeværelse med toilet, bidet og brusekabine. Tagterrasse med stor parasol, liggestole, spisebord, køleskab og grill.

Priser: 
6998 kr. (juli og august).

5998 kr (påske, juni, maj, september og uge 42)

4998 kr. øvrige uger

Rengøring 50 euro

Der er dyner og hovedpuder til 10 personer. Sengelinned og håndklæder skal medbringes.

Vil du hellere flyve end køre hertil, så er der ofte billige billetter med RyanAir til Carcassone i sommerperioden og lufthavnen ligger en lille times kørsel fra huset.

Skal du handle er der 5 min. kørsel til en lille butik i nabolandsbyen Puivert.

 I Quillan er der to store supermarkeder "Carrefour" + "DIA"  og flere mindre butikker.  Der er 9 km. til Quillan.  

Der er masser af seværdigheder i området:

Naturlige badesøer i bjergene
Floderne har visse steder igennem tusindvis af år gravet dybe kløfter i bjergene. Et af de smukkeste kløftområder er Gorges de Galamus (ca. 40 km – se billedet.) I bunden af kløften har floden dannet små naturlige søer, hvor man kan bade.

TOGTUR OVER BJERGENE
Tæt på Gorges de Galamus finder man den gamle bjergbane med Det Gule Tog, “Le Train Jaune”, som er en af Europas højeste togbaner. På en uforglemmelig tur snor banen sig gennem kløfter og over viadukter, op ad Pyrenæerne til 1600 m.o.h.

CARCASSONNE
Mindre end en times kørsel fra Nebias findes en af Frankrigs største seværdigheder La Cité de Carcassonne, som er på UNESCO’s Verdens arvliste. Det er et af verdens største og bedst bevarede fæstningsværker fra middelalderen. Smukt beliggende på en bakketop ligger en hel landsby, La Cité de Carcassonne med ca. 120 indbyggere, omkranset af 3 kilometer bombastiske mure og 52 tårne, som nænsomt er restaureret (se billederne)2 millioner turister besøger årligt La cité, og dermed er den Frankrigs mest besøgte seværdighed udenfor Paris. Her er mange butikker med sjove og anderledes souvenirs, cafeer og restauranter. Hvert år i juli og august måned bliver Carcassonne-borgen forvandlet til en flot festival fyldt med riddere, skønjomfruer, gøglere, heste og turneringer. Der er gratis adgang.
 

MONTSÈGUR
Middelalderborg på toppen af et 1200 m. højt bjerg.  Efter korstoget I 1209 blev Montségur katharernes sidste bastion.  Katharerne troede på en naturlig ydmyg livsstil og kritiserede den katolske kirke.  Franske styrker belejrede borgen I 1243. De 400 katharer holdt stand I 10 måneder inden de overgav sig, hvorefter de fleste blev brændt på et bål ved foden af bjerget.  Man kan bestige det stejle bjerg på ca. ½ time.  På toppen bliver man belønnet med en fantastisk udsigt over landsbyer, gårde og bjergtoppe til alle sider.

.
GROTTER
Et af Pyrenæernes største valfartssteder er kæmpegrotterne i Niaux, der med sine 13.000 år gamle vægmalerier af mammutter, hjorte, bjørne, heste og okser, absolut er værd at se. Der hører et museum til grotten. Skal bookes på forhånd. (1 times kørsel).

Gouffre Géant de Cabrespine er en af de største huler i verden, der er åben for offentligheden. En imponerende grotte med lange gange og broer over søer. Ved enden af hulen er der et flot lysshow med musik.
I Villefrance-de-Conflet ligger 3 grotter: Den store grotte, som hedder Les Grandes Canalettes, den lidt mindre, som hedder Les Canalettes, og den helt lille grotte, La Cova Bastera.

RENNES LE CHATEAU
Byen Rennes le Château huser i dag ca. 100 indbyggere og kunne have ført en tilværelse i uforstyrret slumren. Men historien om den fattige præst Béranger Saunière og hans pludselige og tilsyneladende uforklarlige storforbrug af penge i slutningen af forrige århundrede tiltrækker årligt tusindvis af nysgerrige turister. Forfatteren Dan Browns bestseller “Da Vinci Mysteriet” har mange referencer til historien, selv om byen ikke nævnes ved navn. (½ times kørsel).

Kører du herefter videre til Rennes Les Bains finder du her varme termabade og en gåtur langs floden og i området kan varmt anbefales (se billeder)

MUSEER
Områdets mest populære museum er Dinosaurus Museet, som ligger i Esperaza (15 min. fra Nebias)

Man har fundet en del velbevarede skeletter af forhistoriske dyr i området, og suppleret med fund fra andre steder, er de her samlet i et lille velfungerende museum. Her kan man følge arkæologernes arbejde med at rengøre og præservere knoglerne.

I samme bygning findes et hattemuseum “Musée de Chapellerie d’Espéraza”, da Espéraza i forrige århundrede var storproducent af fine håndlavede hatte, som blev eksporteret til hele verden. Museet er indrettet som en lille hattefabrik, hvor der stadig produceres hatte. Gratis adgang.

Der findes også et lille Honning Museum “Musée de Miel”, et arkæologisk museum “Musée Archéologique”, et museum for fremstilling af musikinstrumenter “Musée de Quercorb” og et Kathar Museum “L’espace Cathare” i nærmeste omegn.

ANDORRA (100 km panoramakørsel). 
Andorra er et lille toldfrit land, der foruden en vidunderlig natur byder på store indkøbsfristelser, da priserne er uden afgifter.

PERPIGNAN (80 km.).
Smuk by med flere parker og mange butikker.

AKTIVITETER:

VANDRE, KLATRE, CYKLE, RIDE
Her er bløde bakker til slentreture og stejle slyngede grusveje til motionister. Ofte er den ene side af et højdedrag stejlt, mens den anden side er blød. Der er mange gode muligheder for en picnic på turen.
 
For børn og barnlige sjæle er “Forest Grimp” i Quillan en god mulighed for at afprøve balance og højdeskræk. Her er 200 m. forskellige tovbaner i trætoppene i 3 – 10 m. højde. Hvis udfordringen her ikke er stor nok, kan “Accro`Parc” i Atlet-les-Bains anbefales. (20 min fra Nebias). Vil man klatre rigtigt i bjergene findes klatreskoler for børn og voksne. Den nærmeste findes i St. Martin Lys (15 min fra Nebias).


Der findes adskillige kortlagte ruter til vandre- og cykelture. I sommermånederne er der mange cyklister, især når Tour de France kører gennem området.

Vores foretrukne heste findes hos Veronica, en gæv amerikaner, som ejer mange rolige, godmodige heste, som er vant til turister. Veronica arrangerer rideture i bjergene både for begyndere og øvede. (5 min fra huset).

Vil du ikke køre helt dertil, så flyv til carcassonne og lej en bil der.