Skotland (nær Edinburgh)


4. - 11. juli 2021

Årets fest fest i byen med sækkepiber, flotte heste og liv i gaderne.  

Vi skal også opleve nedenstående:

Besøg på Abbotsford (Sir Walter Scotts hjem, forfatteren til bl.a. Ivanhoe) 

Besøg på Floors Castle og i den smukke blomsterpark inkl. entre. 

Besøg i den hyggelige by Kelso (inkl. i turens pris)

Besøg på whisky destilleri

Guidet rundtur i den smukke by vi bor i. 

2 vandreture a ca. 8 km i nærområdet, så du kan opleve det skotske landskab til fods (dette er selvfølgelig frivilligt).

Jedburgh castle, fængslet og Mary Queen of Scots house er i kort gåafstand. 

Pubbesøg (vi skal selvfølgelig opleve en ægte skotsk pub og stemningen der). Det er for egen regning, det du drikker der.

En uge på hyggelig (delt) twin værelse med lækker skotsk morgenmad, velsmagende aftensmad, skønne danske værtsfolk, taxa til og fra lufthavnen (5 kvarter hver vej), 2 dage med vandring på ca. 8 km pr. dag i nærområdet (hvis det ønskes), besøg på Floors Castle (inkl. entre), udflugt til Abbotsford (inkl. entre), tur til Leaderfoot og Scott`s View, taxa til nævnte udflugter, besøg i den hyggelige by Kelso, besøg på Whisky destilleri, søde rejsekammerater samt bidrag til Rejsegarantifonden kr. 6498 kr.

I forhold til til pris på tidligere ophold, så er turen denne gang med aftensmad inkl. et glas øl, vin eller sodavand.

Jeg har valgt, at vi tager en taxa til alle udflugterne, selv om det gør turen dyrere. Det er praktisk og nemt. Vi skal ikke ud og finde busser, men bliver hentet ved døren og bragt hjem igen efter en lang dags oplevelser. 

Lidt om vore værtsfolk:

Vores værinde og vært besluttede at det var på tide at der skulle ske noget andet end det de var beskæftiget med. De har altid holdt af at være omgivet af  mennesker.

Han var salgsingeniør og hun arbejdede for SAS i Kastrup Lufthavn.

De har brugt megen tid på at finde ud af hvad der var bedst for dem og fandt ud af, at Bed & Breakfast var det eneste ene for dem og de har ikke fortrudt et øjeblik.

De rejste flere gange til Skotland for at finde det rigtige B&B.

De har lagt vægt på  mange af de produkter de bruger til vores morgenmad skal være fra Skotland/lokal området  og/eller er hjemmelavet. Deres pølser og blodpølse kommer fra den lokale slagter hvor alt kødet kommer fra græsfodret kvæg.

Alle deres syltetøjer og marmelader er hjemmelavede lige som deres brød er hjemmebagt.

Noget af det som var vigtigt for dem, da de skulle beslutte hvor de skulle købe deres lille B&B var størrelsen på byen. Det er vigtigt for dem at de kunne blive en del af samfundet der. De elsker at når de går en tur på High Street, hovedgaden i Jedburgh, så hilser man på hinanden og får en lille sludder.

Selv om byen ikke er ret stor (ca. 3000 indbyggere) er der en livlig aktivitets kalender med bl.a. hand-ba, Callant festival, øl festival mange optog med sækkepiber og løbe festival med ultra løb 60 km (og dagen efter halv maraton) blot for at nævne nogle få stykker.

Vil du se billeder fra vores rejse i 2018, kan du klikke på "ferie Skotland". Vil du se billederne fra vores ferie i 2019, kan du klikke på Skotland billeder.