Skotland

1. - 9 september 2021 (9 dage - 8 overnatninger) 

Vi har været nødt til at slå juli og september måneds tur sammen, så det bliver en tur med både mulighed for et par korte gåture (det er naturligvis frivilligt) og lange vandreture for dem, der har tilmeldt sig vandreugen med 5 (eller 6) vandredage på "The borders Abbey" og to dage med udflugter. Vi skal se de flotte borge og deres smukke haver. Har du lyst er der også en udflugt til et whiskey distelleri.

Der er også mulighed for at komme i kirke og til at besøge "vores" lagkagehus. Ligeledes går vi på pub en aften og hører spillemandsmusik (violin, sækkepibe osv.). Drikkevarer her er for egen regning. 

De korte gåture er på 2 - 5 km og vandringerne for dem der er på vandreferie bliver på 18 - 24 km med mulighed for at stoppe undervejs og tage bussen tilbage. Vi vandrer på "The Borders Abbey Way".

Vandreferie Skotland: prisen for de 9 dage (8 overnatninger) på delt twin værelse (2 senge), lækker morgenmad og aftensmad, transport til og fra lufthavnen (5 kvarter hver vej), bus/taxi til og fra alle startstederne, 5 (eller 6) dages vandring inkl. et hæfte med rutekort og tekst til ruterne, udflugt til Floors Castle og Kelso, entre til flowershow, en skotsk aften hvor Pernille og Thomas fortæller om Skotland, samt bidrag til Rejsegarantifonden kr. 6997. I forhold til prisen på tidligere ture er aftensmaden nu inklusive samt vi tager 8 overnatninger i stedet for 7. 

Ophold Skotland: prisen for 9 dage (8 overnatninger) på delt twin værelse (2 senge), lækker morgenmad og aftensmad, transport til og fra lufthavnen (5 kvarter hver vej), bus eller taxi til og fra udflugtsstederne, besøg på Floors Castle og Abbotsford (the home of Sir Walter Scott), tur til Leader Foot og Scott`s Veiw, besøg i den hyggelige by Kelso, besøg på Whisky destilleri, En skotsk aften, hvor Pernille og Thomas fortæller om Skotland, søde deltagere på turen og bidrag til Rejsegarantifonden kr. 6998. I forhold til prisen på tidligere ture er aftensmaden nu inklusive og vi tager 8 overnatninger i stedet for 7. 

Flybillet er for egen regning, men der kan findes billige billetter, hvis du er ude i god tid.

Skal du have hjælp til flybilletbestilling, hjælper jeg gerne. Vi bestiller ca. 2 måneder før afrejse.


Lidt om vore værtsfolk:

Vores værinde og vært besluttede at det var på tide at der skulle ske noget andet end det de var beskæftiget med. De har altid holdt af at være omgivet af  mennesker.

Han var salgsingeniør og hun arbejdede for SAS i Kastrup Lufthavn.

De har brugt megen tid på at finde ud af hvad der var bedst for dem og fandt ud af, at Bed & Breakfast var det eneste ene for dem og de har ikke fortrudt et øjeblik.

De rejste flere gange til Skotland for at finde det rigtige B&B.

De har lagt vægt på  mange af de produkter de bruger til vores morgenmad skal være fra Skotland/lokal området  og/eller er hjemmelavet. Deres pølser og blodpølse kommer fra den lokale slagter hvor alt kødet kommer fra græsfodret kvæg.

Alle deres syltetøjer og marmelader er hjemmelavede lige som deres brød er hjemmebagt.

Noget af det som var vigtigt for dem, da de skulle beslutte hvor de skulle købe deres lille B&B var størrelsen på byen. Det er vigtigt for dem at de kunne blive en del af samfundet der. De elsker at når de går en tur på High Street, hovedgaden i Jedburgh, så hilser man på hinanden og får en lille sludder.

Selv om byen ikke er ret stor (ca. 3000 indbyggere) er der en livlig aktivitets kalender med bl.a. hand-ba, Callant festival, øl festival, mange optog med sækkepiber, og løbe festival med ultra løb 60 km (og dagen efter halv maraton) blot for at nævne nogle få stykker.

Vil du se billeder fra vores rejse i 2018, kan du klikke på "ferie Skotland". Vil du se billederne fra vores ferie i 2019, kan du klikke på Skotland billeder.