Italien, Rom - 2023

2. - 10. juni 2025 (9 dage - 8 overnatninger)

Vi starter med 4 overnatninger i Orte. Der havde vi 3 overnatninger sidste år og den by blev jeg bare ikke færdig med. Flere skønne små bjergbyer i området, varme kilder til at bade i og spændende større byer med en gammel bydel. 

Hvis du har læst nyhedsbrevet efter turen til Orte sidste år, så husker du sikkert at jeg fortalte om den skønne bjergby med bymuren og den lille restaurant med kun 5 borde, hvor vi blev taget så hjerteligt imod og hvor vi spiste til aften alle 3 dage. Vi fik en lækker tapasanretning til 3 personer for kun 15 euro og vi blev SÅ mætte. 

Efter 4 overnatninger i Orte kører vi til Cori.

Vi skal ligesom i 2019 og 2022 bo i en lille skøn bjergby med mange rester fra Romertiden. For hvert skridt man tager ad de brolagte gader, åbner der sig nye maleriske motiver. Byen er grundlagt ca. 1400 år f. kr.  og rester af antikke tårne bygget sammen med huse eller dækket af vedbend. Der er også et gammelt tempel år ca. 72 - 89 e.Kr. Et lille museum er der også og så er der flere spisesteder med god mad. Vi fik prøvet et i 2019. Der var svært at få plads, men det lykkedes os, så vi vil booke på forhånd, når vi ankommer til byen. Vi fik desværre ikke prøvet det igen i 2022, men vi fandt et andet godt (og billigt) sted at spise aftensmad.

Gaderne er smalle og med trapper, så skal du med på vores tur, skal du kunne gå på trapper.

Måske tager vi toget ind til Rom (det tager ½ time), men det er ikke et must.

I 2019 hvor vi var i Rom, besøgte vi Vatikanet og fik set Peterskirken, Piazza Navona, Trevifontænen, og Den spanske trappe. Men der er meget mere at se. Der er mange flere attraktiver og folkelivet og de optrædende og gadehandlerne er også spændende at betragte. 2 hele dage kan man nemt bruge derinde. Vi kan dele os op efter, hvad man gerne vil se, men man må selvfølgelig også gerne gå alene og så kan vi mødes sidst på eftermiddagen og følges ad hjem. 

Vi tog også på tur til Kejser Hadrians Villa. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig første gang, men det blev en større oplevelse end jeg havde forventet. Et stort område, smukke gamle ruiner der minder om fordums storhedstid. Stedet emmer af ro og uforstyrrethed. Der var heller ikke så mange besøgende. Der var en gruppe og så nogle enkelte turister ligesom os selv. I 2022 blev det så til et dejligt gensyn. Stadig ikke mange turister på det kæmpe område.

Villa d'Este kan også godt tåle et gensyn. I 2022 nåede vi både villaen og parken. Det er en flot park med vandfald, fontæner, blomster m.m. Både Kejser Hadrians villa og Villa d'Este er på UNESCOs verdensarvsliste. Vi fandt også et par spændende bjergbyer som vi kunne tænke os at se nærmere på. 

Temperaturen siger gennemsnitlig 25 grader i juni.

Pris kr. 5998 for 9 dage (8 nætter. 5 dage (4 nætter) ophold på delt dobbeltværelse med to senge og morgenmad i Orte, 4 nætter i Cori på dobbeltværelse med 2 senge, togbillet til Rom (hvis det ønskes), entrebillet til Kong Hadrians villa, entre til Villa d'Este, al kørsel dernede samt bidrag til Rejsegarantifonden. 

Spørgsmål og bestilling af rejse til Lillian[at]rejsenfordig[dot]dk eller på mobil 70225193.

Du kan se billeder fra turen i 2019 ved at klikke her. Det er dog først fra billedet, hvor der står Rom og nedefter, der er fra vores ophold nær Rom. De andre billeder er fra Toscana, hvor vi først tilbragte nogle dage.