Indonesien, Bali

Kun 200 m fra stranden!

Et dansk/balinesisk er værtspar på denne eksotiske destination

Destinationen ligger på Nordbali ved Singaraja. Der findes ikke de store hoteller, men der er rig mulighed for at få et indtryk af det mere traditionelle Bali. Som det ofte er, så var det rygsækrejsende der først fandt frem til stedet og blev tiltrukket af den mere "laid back" atmosfære der er der.

Værtinden mødte for mange år siden som backpacker sin mand og han flyttede til Danmark, hvor de boede nogle år.

På et tidspunkt fik de tilbudt et job som managere på et helt nyt hotel på Bali, som de så var med til at starte op. 

Hun fik orlov fra sit job som sygeplejerske og de fremlejede deres lejlighed. De var managere et par år, men fik så lyst til at prøve at starte noget for dem selv, som de kunne give deres personlige touch. De købte en grund og byggede så selv hotellet op trin for trin. Han tegnede selv hotellet og styrede byggeriet, så det blev helt som de gerne ville have det.

Efterfølgende sagde hun sit job og deres lejlighed op og flyttede permanent til Bali. Ideen var at hotellet skulle være hjemligt med have lidt luksus præg og det er lykkedes. De har gæster der kommer tilbage hvert år.

Værelserne:
Værelserne har alle aircondition, stort badeværelse m. varmt/koldt vand, balkon eller terrasse. Værelserne er store, så der er god plads til to ekstra opredninger. Interiøret er fremstillet af bedste lokale materialer, samt udført af dygtige balinesiske håndværkere Værelserne er ca. 40 m2, har alle en stor himmelseng, afslappende asiatisk sofa område morgenkåber og deres badeværelserne er alt hvad du har brug for, shampoo, balsam, vat rondeller osv…Derudover, er det på hvert værelse et lille bibliotek, med et godt udvalg af bøger/blade for enhver smag. De har trådløst Internet forbindelse, så det er muligt at bruge sin egen pc på værelserne. Hotellet er radio og tv fri zone, da de synes Bali har så mange lyde i sig selv, som er en del af oplevelsen af at være i østen.

Mad:
Selve desitnationen har ikke nogen decideret restaurant (dvs. de laver ikke mad til gæster, der ikke bor der), men deres gæster kan få det stort set som de gerne vil have det.

Har du lyst til at prøve rigtig indonesisk/balinesisk mad, vil personalet meget gerne lave det til jer. De kalder det så dagens ret og bliver det som de kan få på markedet den dag. Så det er en ret, der skifter hver dag.

De vil også gerne lave en balinesisk middag med forskellige små retter til jer. 

Stort set alle restauranter har frisk fisk, tun, snapper samt en masse forskellige fisk. Hvis I nogle aftener ikke skulle have lyst til at gå ud og spise, har destinatioen menukort liggende fra de forskellige restauranter som så bringer maden ud til jer.

Nogle gange har destinationen gæster der gerne vil prøve at tage med ud og fiske med de lokale fiskere. Fanger de noget, kan det grilles i haven på hotellet om aftenen. 

Derover har destinationen menukort med forskellige mindre retter (stegte ris, nudler, sandwich samt de også laver dagens specialitet f.eks. kylling, spinattærte med pasta, salat eller lignende.

De har også altid friske hjemmebagte kager (lemon cheesecake, brownies, gulerodskage m.m.). 

Oplevelser: 
Her kan man både finde oplevelser og lidt luksus. Man kan f.eks. forkæle sig selv med en times massage (omkring 60 DKK).  eller en lækker ansigtsbehandling (omkring 75 DKK).

Vandretur. Er du til vandring er der mulighed for at gå en tur op i højlandet, der ligger bag hotellet. Her kommer du fordi skoler, den lokale snedker, smed, små warungs (små boder hvor du kan købe lidt af hvert). Det er en skøn tur med flot udsigt og du oplever et helt andet Bali.

Turen tager omkring 2, 5 - 3 timer, men du kan jo gøre stop og tage den i det tempo, der passer til dig. Både børn og voksne synes at det er en sjov/spændende tur, da der er så meget at kigge på/opleve. 

Der er selvfølgelig også andre muligheder for gåture i området.

Destinationen anbefaler bl.a. en trekking tur med guide (heldagstur), hvor I kommer gennem rismarker, ser flotte vandfald m.m. En smuk og spændende tur, hvor man også skal krydse floder. Man spiser frokost hos en lokal familie i en lille landsby.

Selve byen I skal bo i er lille, men der er alligevel et godt udvalg af restauranter lige fra gourmet til små lokale. Hver sted sin charme. Nogle er beliggende direkte på stranden. Andre med udsigt over kystlinjen.

Ved solnedgang er det dejligt at sidde ved stranden og se solen gå ned. Her er både lokale og turister som nyder synet af solen der går ned bag vulkanerne på Java. Balineserne spiller måske fodbold, frisbee eller hvad der nu har interesse den dag. Når det begynder at blive mørkt ser man de små lokale fiskebåde sejle ud og snart kan man langs hele horistonten, se lyset fra alle de mange fiskebåde.

Er der fuldmåne er der endnu mere aktivitet, da de lokale mener at det har en speciel effekt at svømme ved fuldmåne, hvis man er gravid.

I det hele tager oplever man tid ceremonier på stranden, hvor balisineserne kommer i deres traditionelle ceremoni-tøj og ofrer gaver til havet.

Går man ture i de små landsbyer i området, hvor dette hotel ligger, så sker det også, at gæsterne bliver inviteret til en ceremoni, der kan være alt fra bryllup til indvielse af et tempel eller måske noget helt andet. Hvis man overværer ceremonier skal man være respektuldt påklædt, hvilket betyder at benene og skuldrene skal være tildække. Det er ikke alle der forlanger det, men det bliver værdsat, hvis man gør det.

Det er er en fornøjelse at se, hvordan hinduismen er en naturlig del af balinesernes hverdag. Alle steder ligger der offergaver og ofte er der en ceremoni et eller andet sted.

Der er også bådtur ud til delfinerne samt andre oplevelser, som du kan læse om nedenunder prisen.

Pris:
Pris pr. person i delt dobbeltværelse kr. 3497 kr. for en uge og er for et skønt stort værelse (40 kvm ca.) med aircondition og enten terasse eller balcon samt lækker morgenmad. Inklusive er også en bådtur ud og se delfiner eller 1 gang massage eller ansigtsbehandling og en balinesisk middag (på 2. dagen, når du ikke er så træt efter rejsen).

Vælger du 2 uger får du en rabat på kr. 500. Så din pris for 2 uger er kr. 6694 i delt dobbeltværelse (i uge 2 er der også inkluderet en udflugt og en middag).

150 kr. pr nat pr. ekstra opredning. 

Transport:

Man kan leje bil i lufthavnen, men man kan også blive hentet og bragt i lufthavnen for 75 USD hver vej (ca. 500 kr. pr. vej) og I kan være 4 i bilen. Stedet ligger ca. 3 timers kørsel fra lufthavnen.

Udflugter:
Der er mange, men her får du et forsmag på et par stykker. Ved tilmelding til en uge eller to i Bali, får du en udflugtsoversigt med forslag til mange af udflugterne samt priser.
 

NORTH BALI 

På denne tur, kommer du til flotte risterrasser og smukt beliggende vandfald. 

Derudover kommer man forbi vilde aber, men som er søde og venlige, hvor man kan stoppe for at fodre dem. Kommer til stort frugt og blomster market, en stor botanisk have. Du kan evt. købe en picnic kurv med fra hotellet. 

Søen Lake Bratan, hvor templet Ulun Danu, vandgudindens Dewi Danu tempel. 

I kommer også til et vandfald, ikke Git-Git, som står i mange bøger, men et som er mindre turistet og faktisk flottere. 

Ser kaffeplantage, hvordan kaffe bliver til. 

Derefter til de hellige varme kilder Air Panas, hvor det er muligt at bade i, og som balineserne mener har helsevirkende effekt, ligger meget smukt og frodigt. 

Et besøg til det smukke og smukt beliggende buddhist tempel Brahama Vihara Ashram med de mange guldstatuer af buddha. 

Kører forbi vindrueplantager, der bliver brugt til den balinesisk produceret vin " Hatten". De laver en let hvid og rosé vin der er perfekt til varmen hernede.  

UBUD TUR 

Ubud er en by beliggende inde i landet, det er Bali´s kunstcentrum, så der er masser af forskellige kunstarter samlet i forretninger og gallerier. 

Desuden er også mange dansegrupper samlet i Ubud. 

Blandt andet har en af dem, været i Danmark og optræde på det Kgl. Teater. 

ØST BALI
Her køres til Besakih Templet, det er Bali´s " modertempel" og derved det helligste tempel på øen.

Hver landsby på Bali har et mindre tempel her. Det ligger meget smukt, ved foden af det hellige bjerg.

Desværre er det kommer utrolig mange turistboder og folk der sælger her omkring, kan være meget påtrængende, men kan man abstrahere fra det, er det et flot og dejligt sted at besøge.

På vej dertil stoppes ved Klungklung, i 1700 tallet hovedby for et kongedømme, der havde stor magt.

I en stor have lige den gamle højesteret, som er en slagt pavillion omgivet af en voldgrav. Der er nogle meget flotte loftsmalerier.

Østpå ligger også Bali aga landsbyen Tenganan, det er Bali´s urlandsby.

Hvor aga stammen lever isoleret

Først i de senere år, er landsbyen blevet åben for turister, landsbyen er bla. også kendt for deres smukke dobbeltvævet ikat, samt kurveflet.

Landsbyen er meget anderledes end andre og turister må kun være der til solnedgang.

Der er brosten i gaderne og man oplever at okserne bliver behandlet som hellige dyr, de ligger alle vegne i gaderne og " slapper af".

I kommer forbi vulkanen Agung, hvor man kan se hvor lavastrømmen har løbet, da den var i udbrud i 1963 (og lige forøjeblikket også rumler lidt….) Naturen, derover er langt mere gold end på resten af Bali.