Olivenplukning Spanien 2018

Udsolgt !
Olivenplukning 27. oktober  - 7. november 2018 (12 dage) - Mulighed for kun at deltage i 8 dage (skriv og hør om pris)

Viggo fortæller om oliven og dens vækst og vi er med i processen lige fra vi rykker olivenfrugten af træerne og til vi står med dunkene fulde af olivenolie.De første 7 dage ser således ud. Her arbejdes der 4 dage a 6 timer,  selvfølgelig med formiddagskaffepause (flest timer først på dagen - start kl. 9). Der er så  dage fri til at tage på spændende udflugter :-). Udflugterne kan købes hos Viggo, så du behøver ikke bil.

Du får en flaske dejlig økologisk koldpresset olivenolie med hjem som et fysisk minde, men jeg er også sikker på, at opholdet vil give dig en masse dejlige/unikke oplevelser, som du vil glædes over i endnu længere tid end det tager dig at bruge den skønne olivenolie.

I forlængelse af olivenplukningen har vi denne gang valgt at blive 3 dage længere. De to dage vil vi hjælpe Viggo med at samle "Carops". De både hænger på træerne og lægger på jorden. Carops bliver brugt i madlavning, kager og chokolade samt til tilsætning til mad for diabetiker. Kernerne indgår i HIV, syfilis og cancerbehandling.

Carops indgår også i dyrefoder og heste, hunde og ræve elsker dem.

Viggo har ca. 100 store træer af denne slags. 

 Vi laver selv mad i de 11 dage, vi opholder os på stedet. Alle lægger 60 euro (ca. 450 kr) i en fælles "madkasse" dernede og overskuddet bruges på en hyggelig afslutningsmiddag.

Selve opholdet koster  pr. person kr. 2998 for de 11 dage. Opholdet er også inklusive slutrengøring, en udflugt, kaffe i pauserne og afhentning på stationen. 

Casitaen er et lille gammelt bondehus, som er spartansk inrettet og lidt støvet. Her er plads til maks 5-6 personer. Der er et soveværelse med dobbeltseng og 1 soveværelse med meget bred køjeseng med sovesofa nedenunder. Der er også et meget lille rum, hvor der er opsat køjeseng. Der er småt med plads, men med masser af velvilje og rummelighed bliver det en fantastisk uge.

Der er natur, ro i casitaten og olivenplantagen og ingen vilde forlystelser i nærheden. Til gengæld er der skønne strande (10 minutters kørsel derfra). Du kan se flere billeder fra casitaen og området lige her.

Det er let at komme til Camarles, også selv om du ikke har lyst til at køre selv. Du tager en fly til Barcelona og køber en togbillet til endestationen (3 timer) L´Ampolla eller Camarles, hvor Viggo står og venter på dig. Vi har en udførlig vejledning til, hvordan du kommer dertil. 

 Jeg sætter gerne dig, der vil følges med nogen, i forbindelse med andre deltagere, der skal flyve dertil. Du kan også køre med mig derned mod tilskud til brændstof/vejafgifter.

Vil du læse mere om casitaen, hvor vi skal bo, kan du gøre det her.